Báló József

 

Báló József

(1970-2008)

"A foci nem kötelező, de kötelességekkel jár!"

(Báló József)

Édesapjának és fiútestvéreinek köszönhetően már korán megfertőződött a foci szeretetével. Már akkor is kitűnt a korosztályából, vezére volt az iskolacsapatnak.

Fiatalon, a 80-as évek elején került a sportkörhöz. Tehetségére és kiváló adottságaira a környék jegyzett csapatai is felfigyeltek. Bajára tárt karokkal várták, ahol nagy jövőt jósoltak neki az akkori NB II-es csapatnál. Jól teljesített, de nem érezte jól magát. Egy év múlva haza jött.

 Ifi korúként a dusnoki felnőtt csapat első számú kapusa lett, de egy év múlva az akkori NB III-as Fajszhoz igazolt. Néhány hónap múlva megelégelte a „száműzetést”, s egy edzésről futva jött haza.

Kijelentette: - Fiúk, én dusnoki vagyok és az életben más csapat mezét nem veszem fel. Betartotta szavát, örök életében hű maradt a falu csapatának színeihez!

2004-ben sötét viharfelhők gyülekeztek a sportkör felett, s ekkor Ő végleg az élre állt. Szervezte a csapat életét, pénzt szerzett a csapat számára, s Ő maga is támogatta a sportkört.Ha kellett felvállalta a nem mindig hálás edzői posztot, ha kellett beállt védeni, s ha kellett beállt focizni is.

Végül 2008-ban elragadta tőlünk a halál.Halála után 2008-ban kapta meg a Dusnok Községért kitüntetést. Emlékére 2009 óta minden évben megrendezik a Báló József Emléktornát.

„Hinnünk kell, hogy van ott „fent egy ország”,

ahol Te békében szervezed már az égiek csapatát.

Simonits Vince (Dzsánesz)

 

© 2012 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode